Opis forum
ja zaznaczyłam z napisami, bo przez lektor i dubbing nie słychac głosów aktorów i mi to przeszkadza.
P.S cieszę się że założyłes temacik. Zakłądaj takich więcej
Wszystko ma swoje wady i zalety.
Wybrałem jednak lektora, to lubię najbardziej, bo i głosy oryginalne można usłyszeć (słabo ale zawsze) i nie trzeba czytać, a więc i non-stop wgapiać się w oglądany film. Można też skupić się na oglądaniu a nie czytaniu.
Z dubbingiem też nie trzeba się wgapiać, ale nie ma oryginalnych głosów za to dubbing bywa fajny jeśli dobrze dobrane są głosy do aktorów.
Napisy są fajne, bo dobrze słychać głosy i ma się wrażenie, że się na prawdę poznaje oryginał, ale za to trza czytać i mnie to często rozprasza.
jasne, że napisy, wtedy jest cała przyjemność oglądania filmu, jak słyszy sę oryginalne głosy, można ocenić aktorów, w końcu tony głosów i sposób mówienia też należy do gry aktorskiej
Jak większość nie trawię dubbingu, no chyba, że jest dobrze dopasowany jak np. w Shreku Słuchanie oryginalnych głosów jest świetne, a napisy bardzo się przydają, szczególnie jak się ogląde anime w oryginale po japońsku
Zaznaczyłam film z napisami jak coś ;p
niemowlak
Ja zaznaczyłam z lektorem